山西新绛县汾河中学2018-2019学年高三上学期第四次月考英语试题

发布于:2021-09-27 19:45:33

汾河中学 18—19 学年第一学期第四次月考
高三英语试题
本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。满分 150 分,考试时间 120 分钟。
第I卷
第一部分 阅读理解(共两节,满分 60 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 3 分,满分 45 分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。
A If watching kids isn’t quite the part-time job you’d want to keep yourself busy with during the summer holidays, then here are some of the coolest jobs for teens. Camp Counselor (辅导员) Though it’s kind of a babysitting job, it’s much more fun as it exposes you to many skills such as team working and many other activities. Another advantage of this kind of job is that you are more likely to make new friends as you will be working with a number of people. Life Guard This will not be a job for anyone as it is quite demanding when you’re really needed. Under calm conditions, the job involves sitting by the poolside as you watch over swimmers and helping them in case of emergencies. For life guard tasks, special training and certifications are required. Dog Walker For animal lovers, you have not been left out. This job involves taking care of dogs and walking them. Fun as it is, dog walking can be a boring exercise especially if you have more than one dog to walk. As for this job, you need to advertise yourself in your neighborhood by using flyers or approaching dog owners to ask if they need your services. Retail & Food Service
1

If you are 14 and above then you may consider getting a “real” job as a store or restaurant attendant this summer. Creating a resume (简历) for yourself with all the

required information such as contact information and any skill or working experience

that you’d like your employer to know about is important.

21. As a camp counselor, we can

.

A. have chances to make more new friends

B. earn much more money

than other jobs

C. get a real job in a store or restaurant

D. learn to stay calm in case of

emergencies

22. Which job requires making yourself known to neighbors?

A. Camp Counselor. B. Life Guard.

C. Dog Walker. D. Retail &

Food Service.

23. What’s the purpose of writing the text?

A. To encourage teens to take summer jobs.

B. To recommend cool summer

jobs to teens.

C. To warn teens of the risks in summer jobs.

D. To introduce summer jobs for teens to parents.

B Two summers ago I was about to turn fifty and wanted to do something I’d never

done before. My daughter Bailey thought skydiving (跳伞) would be perfect for me. I

can promise you that of all the things I was thinking of doing, jumping out of an

airplane never came close to making the list. As I age, I seem to have developed a

growing fear of heights.

After several requests from my daughter, I finally said yes and she looked almost

shocked. We had a 3-hour drive to the jump site. We drove through some beautiful

countrysides, and then we arrived at a small cemetery (基地) . I asked if so many

people died jumping out of airplanes in this area that they needed to keep building

more cemeteries to bury all the bodies!

2

As we squeezed into the little plane, I was extremely nervous. The short ride to

altitude was cruel for me. As Bailey stepped to the door, she looked back at me and

said “Dad, I’m sure you can do it!” I said yes as she rolled out. I immediately looked

out of the window, saying “RONNIEI AM NOT FEELING GOOD” , and jumped out.

The next five minutes were some of the most exciting of my life. It was so

beautiful and peaceful—except for the parts where I was screaming. I prayed to God

for the parachute(降落伞)to open, but mostly I told Him how thankful I was for my

life and being with me through good and bad.

24. What’s the author’s main purpose of mentioning cemetery in Paragraph 2?

A. To tell how determined he was.

B. To show how rough the

trip was.

C. To express how scared he was then.

D. To prove how lonely the

jump site was.

25. What did Bailey do for her father before skydived?

A. She played a joke with him.

B. She gave him

encouragement.

C. She comforted him constantly.

D. She offered him useful

guidance.

26. How did the author behave after jumping out of the airplane?

A. He enjoyed himself.

B. He stayed quite calm.

C. He breathed out in relief.

D. He kept fearing for safety.

27. What can be inferred about the author from the text?

A. He skydived for the first time at the age of 48.

B. He jumped at his daughter’s recommendation.

C. The older he gets, the less fearful of heights he is.

D. Never had he considered attempting to do skydiving.

C Britain’s workforce face the threat of unemployment as robots take over human

3

jobs, chief economist Mr. Haldane from the Bank of England has warned, claiming the

UK must re-skill its workforce to avoid growing numbers of “technologically

unemployed” people.

The “fourth industrial revolution”, driven by artificial intelligence, could change the economy potentially on a greater scale(规模)than ever before, he told BBC Radio

4’s Today Programme.

People with manual(手工的)jobs, such as in transportation, manufacturing and

storage, are most at risk of losing work as a result of artificial intelligence, who will be

able to undertake tasks faster and more efficiently than humans, while customer-facing

roles, focused on skills of human interaction and negotiation, could increase as a result

of technology.

Mr. Haldane added we must learn the “lessons of history” by re-training the

workforce to take up new jobs created by technology.

He linked the current changes being driven by advances in robotics with previous

periods of rapid technological change in the 19th and 20th centuries. “Each of those

industrial revolutions had a far-reaching effect on the job market, on the lives and

livelihoods of society, heightening social and financial tensions, and led to a rise in

inequality. This is the dark side of technological revolutions.” It’s remarkable that his

warning follows data published last week showing the UK’s jobless rate fell to the

lowest level since 1975 in June.

Tabitha Goldstaub, chair of the UK government’s AI Council, warned that people

would need critical support to prepare for changes that could see up to 50% of jobs

currently done replaced by new technologies.

However, not everyone agrees that AI will hollow out the need for the workforce.

In May, 71% of UK chief executives told KPMG that AI will create more jobs than it

destroys in the short run.

28. What’s the warning of Mr. Haldane?

A. Robots will take human’s jobs.

B. Robots can socialize with man.

4

C. AI will threaten human existence.

D. Technical changes cause

disasters.

29. What’s the unfavorable side of technological revolutions?

A. A drop in the quality of products.

B. A stop in economic

development.

C. A rise in social inequality and stress.

D. A fall in the living standard of

society.

30. Which of the following best explains “hollow out” underlined in Paragraph 8?

A. Strengthen.

B. Reduce.

C. Oppose.

D.

Introduce.

31. What can be a suitable title for the passage?

A. AI Threatens the Existence of the Workforce.

B. New Jobs Come with AI for the Workforce.

C. The Fourth Industrial Revolution Hurts People.

D. Robots will Take the Jobs of British Workforce. D

Not only does the use of plastic water bottles hurt your wallet, it also increases

pollution and wastes energy and water. Only 23 % of all plastic in America ends up in

a recycling bin, meaning over $ 1 billion worth of plastic is treated as rubbish a year.

Recently, Skipping Rocks Lab has invented a kind of water bottle called Ooho.

It is a convenient, clear water bottle that can either be drunken or eaten. To drink it,

you can either peel off the membrane(薄膜)or tear a hole in the membrane with your

teeth to pour the water into your mouth. To eat it, you simply put the whole bottle in

your mouth.

One problem the scientists have run into is how to ship large amounts of Ooho

bubbles(水泡)without arriving with a very wet truck. However,they have attempted to

package units of individual bubbles together inside a larger and thicker membrane. It is

targeting large outdoor events, such as marathons, music festivals,and sporting

5

events, where tons of plastic bottles are used,and frequently left behind as litter. And

too much plastic is sure to do harm to the environment,which could account for their

purpose of such a new invention.

The team has been working for the past two years to develop the technology and

materials needed to produce Ooho;they have recently applied a patent(专利)for their

new advancements. The price for an individual bubble or a unit of bubbles has not

been set yet, but they cost about two cents to create a unit, which is cheaper than

plastic bottles. It has appeared at events in London, San Francisco, at conferences,

festivals,and so on.

Ooho is catching many people’s attention and has raised over $ 1 million and

gained 1000 investors in only three days. It is mostly being sold at events at the

moment to keep the consumer’s interest while the production machine is getting up

and running. It is quickly making a rise,so keep an eye out this year for these bottles of

the future.

32. How is most plastic dealt with in America?

A. It’s sold.

B. It’s recycled.

C. It’s buried.

D. It’s wasted.

33. Why did the team invent Ooho?

A. To make a profit for a company.

B. To protect the environtnent.

C. To make people eat as they drink.

D. To reduce the cost of plastic

bottle.

34. What can we infer about Ooho from the text?

A. It is easy and safe to ship it in large amounts.

B. It has become popular since it began to be sold.

C. It might be sold at a lower price than plastic bottles.

D. It cost the team a lot of money to develop the technology.

35. What does the author really want to say in the last paragraph?

A. Ooho is to be a success in the future.

B. Ooho is being supported by smart people.

6

C. Ooho is taking the place of plastic bottles now. D. Ooho is being produced to attract more investors. 第二节(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 为多余选项。
Why I Love Cycling One of the first things I did when I moved to a new city was hire a bike. Why?___36___ You travel much faster than on foot and you notice so much more of your surroundings than when in a bus or a car. It’s more appealing to wander down small streets if they seem interesting, as you can quickly get back to the main road. Besides, I soon discovered plenty more benefits to cycling. A bike means that fewer places, especially in a small city like the one where I live now, feel far away. For example, cycling to work takes me half the time that it would to walk. ___37___ Of course, there are obvious health benefits of cycling—a bit of extra movement as part of your daily routine can help you keep fit and healthy. Cycling on my way to work also makes me feel more energetic in the mornings. ___38___ While cars pollute the environment, bikes are carbon-neutral. Furthermore, thanks to being petrol-free, bikes are cheaper to run, buy and fix than cars. Even if you don’t own a car, a bike can pay for itself when compared to the price of bus tickets. ___39___ Always wear a helmet, pay attention to other traffic and don’t forget your lights at night. Make sure you know the road rules, especially in a new place. Some cities are more cycle-friendly than others. ___40___ Luckily, where I live now is pretty easy to ride a bike around, thanks to having lots of cycle lanes and not too many hills! A. However, be careful when cycling. B. I have to learn to ride safely on the right of the road. C. Importantly, cycling also helps to reduce your carbon footprint. D. And sometimes city roads are difficult or unpleasant for cyclists.
7

E. Riding a bike also means you’re not restricted by bus timetables. F. Seeing a city by bike is ideal for settling in and learning your way around. G. Cycling to work excellently fits for someone who wants to save their pocket money.
第二部分 英语知识运用(共两节,满分 55 分)
第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 请阅读下面短文,掌握其大意,然后从 41-60 各题所给的四个选项(A、B、
C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项的标号涂黑。 When I was in third grade, my parents let me join an advanced preparatory math
class, Sigma.___41___, I had never displayed a liking for math at school. I stepped into class on the first day thinking that I would spend a year at Sigma before leaving A: On the first day of class, we ___42____an hour long test. I___43___did the best I could and tried to__44___ how to solve the problems I hadn't learned how to do in school. However, ___45____I hadn't expected was to come____46___! Before that day, I had never believed I was good at math at all. But as the year went on, I____47___got the highest score.
When I was in eighth grade, I joined my school's math team where I was one of the___48____four students chosen to ___49____our school at a statewide middle school math competition. By the time I had created a___50___for myself at school as a math girl. But what drew me to the math team was that it was the first community I felt like I was a real___51____of. It was a home I ___52___where everyone was as excited about ___53___as I was.
I stopped going to Sigma when I was in ninth grade, but I still stayed in the math team. The math team isn’t like sigma-a place to make you believe in yourself, to take___54___tests and compete to see where you are__55___ relative to your classmates. The math team is the community where I have pushed myself to my___56___and have seen other people___57____themselves. And most ___58____, the math team is the place where I have met some of the kindest people I know today. Thank you, math team, for giving me friends and people I will ___59____even after I go off to college in less than a year and a half. Thank you for making me
8

feel___60____.

41. A. Therefore

B. Besides

C. However

D. Luckily

42. A. hated

B. arranged

C. took

D. failed

43. A. hardly

B. extremely

C. rarely

D. merely

44. A. give out

B. figure out

C. send out

D. turn out

45. A. as

B. what

C. which

D. that

46. A. first

B. second

C. third

D. last

47. A. constantly

B. gradually

C. accidentally

D.

immediately

48. A. center

B. middle

C. top

D. bottom

49. A. present

B. replace

C. reserve

D. represent

50. A. plan

B. game

C. scene

D. reputation

51. A. part

B. girl

C. student

D. presenter

52. A. felt at

B. belonged to

C. created

D. left

53. A. picture-taking B. problem-solving C. trouble-making D.

lecture-giving

54. A. fruitless

B. helpless

C. hopeless

D. endless

55. A. taught

B. visited

C. ranked

D. scanned

56. A. competence

B. limits

C. class

D. ability

57. A. push

B. enjoy

C. find

D. show

58. A. surprisingly

B. necessarily

C. importantly

D. strictly

59. A. treasure

B. know

C. preserve

D. forget

60. A. pitied

B. deserted

C. graded

D. loved

第 II 卷

第三部分 语言知识运用(共两节,满分 55 分)

第二节(共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)

阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Scientists have long struggled with how to measure the effects of climate change 61 wildlife. This is 62 (especial)true for birds flying in and out of coastal

areas bordering the Arctic Ocean.
9

In the past, researchers depended mainly on information 63 (gather) by

satellite to follow the movement of birds and animals. 64 this method can be

costly and result in huge amounts of information, 65 can be difficult to

process.

Now scientists are turning to kind of technology to help them follow birds and

other wildlife. Songbirds are difficult 66 (study) in the wild. They can fly across

thousands of

67 (kilometer) and their bodies are too small for

electronic tracking devices.

A new report tells about 68 project in which researchers recorded

songbirds and then put the sounds into a computer program to be studied. The

researchers created machine learning algorithms with the ability to focus on bird calls

while 69 (ignore) other noises. The algorithm helps improve the likelihood of

predicting the correct result. Similar machine learning methods 70 (use) to

recognize human speech recently .

第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作 文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的 增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处 起)不计分。
When I was 12, I met Mary. She came to China with her parents, whom taught
English in a university. We soon become good friends. She was fluently in Chinese

10

while I had difficult with my spoken English. In order to helping me with my English,
we spoke as much English as we could when they were together. Before long, I could
speak English well but at the same time I also made great progresses in my written
English. Unluckily, a year later, she had to return back to her country with her parents.
And we have been out of touch each other ever since. How I miss her! 第二节 书面表达(满分 25 分)
假定你是李华,你校上周刚举办了“汉服节”( the Hanfu Festival)活动,你的 外国朋友 Peter 对此非常感兴趣,请你给他写封信,介绍此次的活动:
1.活动的目的:了解汉服,传承传统文化; 2.活动内容安排:主题讲座,汉服舞蹈表演等; 3.活动在同学中引发的反响。 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

命题人:
高三第四次月考英语答案

阅读: 21—23 ACB 32—35 DBCA

24—27CBAD 36—40 FECAD

28—31 ACBD

完形:41—45 CCDBB 46—50 AACDD 51—55 ABBDC

56—60 BACAD

语法:61.on

62. especially 63. gathered

65.which 原创:66.to study 67.kilometers 68.a

69. ignoring

been used

64. But 70. have

改错:1.whom—who 2. become—became 3. fluently—fluent

11

4. difficult--difficulty 5.helping—help

6.they—we

7.but—and 8.progresses—progress
∧each—with 作文:

9.return—go 或 删 back

10.touch

Dear Peter, How are you these days? Last week , our school held the Hanfu
Festival successfully. Aware that you are interested in it, I' d like to give you a brief introduction.
To enrich our students’ knowledge of the traditional Han style costumes and promote classic Chinese culture, several activities were conducted. We attended a theme. lecture, which introduced us to the different styles and features of Hanfu. Besides, some dancing programs played by students wearing Hanfu also gained our applause. ( 或 Moreover. ,an exhibition of fantastic Hanfu from different dynasties amazed us. as a feast for the eyes. )
The festival has won good comments. Moved by the beauty of Hanfu , we take pride in our ancestors' intelligence and the charm ?[ traditional culture. ( 或 Under the influence of the activities , many students begin to learn in depth about Hanfu and the culture it carries. )I' m sure you will also be struck by it.
Your s,

12

L Hua
【解析】本文主要讲了作者快 50 岁的时候,在女儿的鼓励下,尝试了跳伞运动。 1. 推理判断题。I asked if so many people died jumping out of airplanes in this area that they needed to keep building more cemeteries to bury all the bodies! 作者询问 是不是有很多人在这里跳伞摔死了,所以需要建造更多的公募来埋葬这些尸体。 从这里可以推断出那时候,作者非常的害怕,选 C。 2. 推理判断题。由 As Bailey stepped to the door, she looked back at me and said “Dad, I’m sure you can do it!”可推断出在跳伞前,作者的女儿 Bailey 在鼓励作者, 选 B。 3. 推理判断题。由 The next five minutes were some of the most exciting of my life. It was so beautiful and peaceful—except for the parts where I was screaming. 可推断出 作者从飞机中跳出来后,表现得很享受,所以选 A。 4. 推理判断题。由 I can promise you that of all the things I was thinking of doing, jumping out of an airplane never came close to making the list.可推断出作者从来没 有考虑过会尝试跳伞运动,选 D。
本文是一篇新闻报道。英国国家银行的高级经济学家警告说,随着人工智能 的发展,很多传统行业的工人将被机器人替代。但是另外一些人认为,人工智能 的发展会产生新的工作岗位,因为机器人完成不了与人类的互动。 28.A 细节理解题。第一段说,英国国家银行的经济学家霍尔丹警告说,机器人将 会接替人类的工作,给人类带来失业风险,因此英国必须培训自己的劳动力,以 避免出现大批技术失业的人,因此选 A。 29.C 细节理解题。根据题干的“技术革命的不利方面”我们把答案定位在第五段, 该段说,历史上每次技术革命对劳动力市场和社会生活都有深远的影响,会加深 社会紧张,导致不公*现象的上升,因此选 C。 30.B 猜测词义题。划线词的语境表示并非每个人都认为人工智能的出现会削弱对
13

劳动力的需求,这是本段的主题句,结合语境判断划线词的含义是 B,“减少”。 31.D 主旨大意题。全文介绍随着人工智能的发展,机器人将会取代劳动力大军, 因此本文的标题选 D。
【D 解析】这是一篇说明文。文章介绍了 Skipping Rocks Lab 发明的新型环保储 水容器 Ooho,它是一个能携带液体资源的球面薄膜,它的制作成本很低,强韧 且环保、可生物降解而且可食用。 【32 题详解】细节理解题。根据第一段的 Only 23 % of all plastic in America ends up in a recycling bin, meaning over $ 1 billion worth of plastic is treated as rubbish a year.可知在美国,只有 23%的塑料资源被回收利用,大部分的塑料都被当作垃圾 扔掉了,故选 D。 【33 题详解】细节理解题。根据第一段的 it also increases pollution and wastes energy and water. 和 第 二 段 And too much plastic is sure to do harm to the environment,which could account for their purpose of such a new invention.可知 Skipping Rocks Lab 发明新型环保的储水容器 Ooho,它是一个能携带液体资源的 球面薄膜,它的制作成本很低,强韧且环保、可生物降解而且可食用。因此可知 其目的是保护环境,故选 B。 【34 题详解】推理判断题。根据第三段的 The price for an individual bubble or a unit of bubbles has not been set yet, but they cost about two cents to create a unit, which is cheaper than plastic bottles 可知制造储水容器 Ooho 的成本比塑料矿泉水瓶低得多, 因此可以推断出其市场售价可能会比塑料瓶低,故选 C。 【35 题详解】推理判断题。根据最后一段的内容尤其是 It is quickly making a rise, so keep an eye out this year for these bottles of the future.这一句话可知许多投资商 看好储水容器 Ooho 的市场前景,作者也相信它一定会成功的,故选 A。
【解析】本文介绍骑自行车的益处。 36. F 根据上文:当我搬到一个新城市时,我做的第一件事就是租一辆自行车。为 什么?再根据空格下句:你旅行的速度比步行快得多,你会注意到这比你在公共汽 车或一辆汽车里会注意到更多周围的环境。可知,骑自行车看城市是安顿下来以 后了解你周围环境的理想方法。故答案为 F。
14

37. E 根据上文:一辆自行车意味着更少的地方感觉很遥远,尤其是在我现在居住 的一个小城市。骑自行车*嘁ㄎ也叫幸话氲氖奔洹?芍丝找灿Ω檬窃谒灯 自行车的好处,E. Riding a bike also means you’re not restricted by bus timetables. (骑自行车也意味着你不受公交时刻表的限制。)与之相匹配。Also 对做出正确 判断起着很大的作用。 38. C 根据下文:尽管汽车污染环境,但是自行车是碳中性的。可知,重要的是, 骑车也有助于减少你的碳足迹。故选 C。 39. A 根据下文:一定要戴上头盔,注意其他的交通,不要忘记晚上的灯光。可知, 骑自行车时要小心。故选 A。 40. D 根据上句:有些城市比其他城市更适合自行车。再根据空格下句:幸运的 是,我现在住的地方很容易骑自行车,因为有很多自行车道,没有太多的山!可 知,有时城市道路对骑自行车的人来说是困难的或者不愉快的。下文的 Luckily, 起着两下文连接的作用。 【名师点睛】 做七选五时,“当心文中小 also”,also 是“也”的意思,这就说明前文一定存在它 的一个分支了,这样的例子比比皆是:前文交代“It helps you practice what you have learnt during the day and establish study habits that will be important in college ”虽然 看上去很长的一句话,从句就有两个,但是重点就三个单词“It helps you”,此时 在空中填上“It can also help you prepare for your classes and get a sense of progress.”,(关键词 It can also help you)这样一对应就很工整了。当然“also”只是 一个代表罢了,可以表示递进的词还有很多:what’ more, besides, in addition 等等。 本题第 2 小题,根据上文:一辆自行车意味着更少的地方感觉很遥远,尤其是在 我现在居住的一个小城市。骑自行车*嘁ㄎ也叫幸话氲氖奔洹?芍丝找灿 该是在说骑自行车的好处,E. Riding a bike also means you’re not restricted by bus timetables. (骑自行车也意味着你不受公交时刻表的限制。)与之相匹配。Also 对做出正确判断起着很大的作用。
【解析】作者由于数学成绩优秀,加入了学校数学小组。在这里找到了解决问题 的乐趣,发现了自己的潜力,结交了许多值得珍爱的朋友。 21. C 考查副词。A. Therefore 因此;B. Besides 此外;C. However 然而;D. Luckily
15

幸运地。上句讲父母提前让我上数学预科班,下句说在学校我从来没有表现出对 数学的爱好。前后句意思转折,故选 C. 22. C 考查动词。A. hated 憎恨;B. arranged 安排;C. took 接受;D. failed 失败。 第一天的第一节课我们接受了 1 个小时的测试,指参加测试,故选 C. 23. D 考查副词。A. hardly 几乎不;B. extremely 非常;C. rarely 很少;D. merely 仅仅,只是。此处指考试时我只是尽我所能解决问题,结果却不错。表示仅仅, 只是,故选 D. 24. B 考查动词短语。A. give out 分发;B. figure out 算出;C. send out 发出;D. turn out 证明是。此处指我尽力算出数学题答案,故选 B. 25. B 考查代词。A. as 因为;B. what 什么;C. which 哪一个;D. that 那。此处作 expect 的宾语,指没想到的事,用 what 引导主语从句,故选 B. 26. A 考查副词。A. first 第一;B. second 第二;C. third 第三;D. last 最后。根据下 句 I was good at math 和 got the highest score 可知作者考的是最高分,所以是第一 名。故选 A. 27. A 考查副词。A. constantly 不断地,经常地;B. gradually 逐渐地;C. accidentally 偶然地;D. immediately 立即地。从那以后我不断地数学考最高分,故选 A. 28. C 考查形容词。A. center 中心的;B. middle 中间的;C. top 顶尖的;D. bottom 底部的。此处指我加入学校数学队,成为最顶尖的四个学生之一。句中 chosen to ___9___our school at a statewide middle school math competition.也给了提示,故选 C. 29. D 考查动词。A. present 呈现;B. replace 代替;C. reserve 预定;D. represent 代表。我加入学校数学队,成为最顶尖的四个学生之一,代表学校去参加数学竞 赛。指代表学校,故选 D. 30. D 考查名词。A. plan 计划;B. game 游戏;C. scene 情景;D. reputation 名声。 那时我已经在学校创造了数学女孩的名声,故选 D. 31. A 考查名词。A. part 部分;B. girl 女孩;C. student 学生;D. presenter 主持人。 我加入数学小组,感觉我是其中真正的一部分,故选 A. 32. B 考查动词。A. felt at 用手摸摸看;B. belonged to 属于;C. created 创造;D. left 离开。我认为数学小组是我真正属于的一个家,故选 B. 33. B 考查动词短语。A. picture-taking 照相;B. problem-solving 解决问题;C.
16

trouble-making 惹麻烦;D. lecture-giving 作报告。作者认为数学小组的每个人都为 解决问题而兴奋,指解决数学题,故选 B. 34. D 考查形容词。A. fruitless 徒劳的;B. helpless 无助的;C. hopeless 绝望的;D. endless 无止境的。此处指在数学预科班要参加没完没了的数学考试,与第一段 we ___2____an hour long test.意思一致,故选 D. 35. C 考查动词。A. taught 教;B. visited 访问;C. ranked 排名;D. scanned 扫描。 在数学预科班要考试,要排名。故选 C. 36. B 考查名词。A. competence 能力;B. limits 极限;C. class 班级;D. ability 能力。 在数学小组能把自己推到极限,充分挖掘自己的潜力。故选 B. 37. A 考查动词。A. push 推;B. enjoy 欣赏;C. find 发现;D. show 显示。与上句 I have pushed myself 呼应,指每个人都把自己推到极限。故选 A. 38. C 考查副词。A. surprisingly 惊人地;B. necessarily 必要地;C. importantly 重要 地;D. strictly 严格地。此处指最重要的是我在数学小组遇到了一些最友善的人, 根据句意选 C. 39. A 考查动词。A. treasure 珍爱;B. know 知道;C. preserve 保存;D. forget 忘记。 数学小组给了我珍爱的朋友,指上文的 some of the kindest people,故选 A. 40. D 考查动词。A. pitied 同情;B. deserted 遗弃;C. graded 分等级;D. loved 爱。 感谢数学小组让我感觉到了爱,指朋友们对自己的爱。故选 D. 【分析】 本文书面表达属于应用文,要求写一封电子邮件。 【详解】第 1 步:根据提示可知,本文是一篇电子邮件:假设你是李华,在美国 加利福尼亚(California)参加夏令营期间寄宿在 Mr. Smith 家里。回国后,你发 现你的英语词典遗落在他家,想请他帮忙寄回。请给 Mr. Smith 写封邮件,内容 包括:陈述写信原因;字典可能遗落在何处;邮资由你来付。 第 2 步:根据写作要求确定关键词,如:express my most sincere thanks(表达我 最真诚的感谢);during my visit to California(访问加利福尼亚期间);on the bookshelf in the bedroom(在卧室的书架上)等。 第 3 步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态语态问题。 第 4 步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定 要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。
17


相关推荐

最新更新

猜你喜欢